الكشري المصري علي أصوله
المقاديرللصلصة5 طماطم كبيرة معصورة بالخلاط
3 فص ثوم كبيرة مفرومة
3 ملاعق كبيرة زيت
ملح و فلفل اسود حسب الزوق
1 ملعقة صغيرة مملوءة كمون مطحون
عصير ليمونة متوسطه
للكشري1 كوب أرز مصري مغسول
1/2 كوب عدس بني (بجبه) مغسول
1 كوب مكرونة مسلوقة بالماء و الملح
1/2 كوب حمص كبير مسلوق بالماء و الملح
2 بصلة متوسطة مقطعة حسب الرغبة( كبير أو صغير)
6 ملاعق زيت
ملح حسب الزوق
1/2 2 كوب ماء
الطريقةأولا الصلصةنضع الزيت في القدر علي النار ثم نضع الثوم ثم الطماطم المعصورة و الملح و الفلفل الاسود و الكمون و نقلب و تترك علي النار حتي تتكثف ثم نضع عصير الليمون و نقفل النار و تترك لحين التقديم
نسلق المكرونة و الحمص و تترك جانبا
نضع الزيت في القدر علي النار ثم البصل
و نقلب باستمرار حتي يصبح لونه بني
ناخد 1/2 كمية البصل المحمر و نصفيه من الزيت و نفرده في طبق حتي يجف و يصبح مقرمش لتزيين الكشري
ثم نضع علي البصل المتبقي و نضع 1/2 2 كوب ماء و الملح و يترك علي النار حتي ينضج ( 10 - 15 دقيقة تقريبا)
بعد تمام نضج العدس نضع الأرز بعد تصفيته من الماء
و تقلب و نعدل الملح و تترك ليغلي ثم نهدئ النار علي الآخر و نغطيه و يترك لينضج ( لمدة 10 دقائق تقريبا )
[size=18]طريقة عمل الدقه
كوب ماء مغلى عليه 5 ملاعق خل ولمون وملح وكمون وثوم مهروس وشوية شطه حسب الرغبه وممكن ربع جزرايه معصوره حسب الرغبه ايضا
بكده انتهينا من كل المكونات نبدأ في وضعها في طبق التقديم
نضع الارز بالعدس ثم نضع فوقه المكرونة ثم الحمص ثم يزين بالبصل المحمر
و يقدم مع الصلصة المعدة سابقا
وبألهنا والشفا[/size]